U novije vrijeme u radu Češke besede djeluju samo dvije folklorne skupine. Dječja folklorna skupina "Leptirici"(Motilci) koja broji 14 članova dječaka i curica. Ovu folklornu skupinu prati na klavijaturama Tomislav Lukač ili Jaruška Stjepanek na harmonici. Voditeljica ove skupine je gda. Dana Stakorova.

Folklorna skupina odraslih Mezuracšti čerty broji 12 članova i nastupa sa južnočeškim i kyjovskim plesovima. Certy nastupaju uz pratnju malog benda puhačkog orkestra (11 članova), voditeljica ove folklorne skupine je također gda. Dana Stakor a u postavljanju koreografije pojavljuje se i gda. Blažena Sedlarova iz Češke Republike.

Pjevačka skupina "Glas"(Hlas) broji 10 članova, voditeljica je gda. Dana Stakor, glazbenu pratnju pjevačkoj skupini čini šesteročlani puhački orkestar sa Megi Živanović na harmonici.

Voditelj pratećih orkestara (malog benda i pratećeg orkestra pjevačke skupine) je Josip Kralj, a note raspisuje i uvježbava ih gosp. Josip Ferenčaković.

Puhački orkestar utemeljen je 1886.god. Kroz ovih 125. godina postojanja nanizao je brojne uspjehe i priznanja. Danas orkestar broji oko 30 članova. Voditelji orkestra su Josip Kralj i Davor Živanović a dirigent je Josip Ferenčaković.